Adını söylemekten çekinenlerin "Kim Olduğunu Bilirsin Sen" şeklinde bahsettiği karakter hangi kitap ve film serisinde yer alır

Adını söylemekten çekinenlerin "Kim Olduğunu Bilirsin Sen" şeklinde bahsettiği karakter hangi kitap ve film serisinde yer alır
Adını söylemekten çekinenlerin "Kim Olduğunu Bilirsin Sen" şeklinde bahsettiği karakter hangi kitap ve film serisinde yer alırsorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Adını söylemekten çekinenlerin "Kim Olduğunu Bilirsin Sen" şeklinde bahsettiği karakter hangi kitap ve film serisinde yer alır

A- Narnia Günlükleri
B- Harry Potter
C- Açlık Oyunları
D- Yüzüklerin Efendisi

Doğru Cevap: Harry Potter

Lord Voldemort, J.K. Rowling tarafından yazılmış Harry Potter serisinin ortaya çıkma nedeni olan kurgusal karakter. Lord Voldemort aynı zamanda sadece Safkan Büyücü Irkından olanların Büyü Dünyasında yaşamasına izin veren Safkan Rejimi Hareketinin Lideridir.

Tüm zamanların en korkunç ve kötü büyücüsüdür, sihir dünyasına korku saçan Lord Voldemort'un Albus Dumbledore haricinde korktuğu ve yenemeyeceği kimse yoktur. Kendisi belirli zaman aralığındaki birçok ölümün başlıca nedenidir. Lily ve James Potter'ı öldürdüğünde, Harry Potter'ı da öldürmeye çalışır, ama gönderdiği ölüm laneti Avada Kedavra, Harry'nin alnından geri teperek çarptığı Karanlık Lord'u ölümcül derecede zayıflatır. Lord Voldemort kaçar ve sihir dünyası üzerinde kurduğu baskı kalkar. Karanlık Lord ve Ölüm Yiyen'ler denen yakın destekçileri, büyücüler ve muggle'lar dünyasında birçok işkence ve cinayetin sorumlusudur.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.