Ağaç ne kadar uzasa göğe ermez

Ağaç ne kadar uzasa göğe ermez
Ağaç ne kadar uzasa göğe ermez atasözünün anlamı, insan ne denli yükselirse yükselsin, bir yerde durur.

İnsan ne denli herhangi bir konuda yükselirse yükselsin, her zaman bir yerde durur. Erişilmesi doğa yasalarına aykırı olan yüksekliğe çıkamaz ve bunun sınırlarını aşamaz. Allah doğayı ve içindeki tüm canlıları bir sınırı, bir haddesi olacak şekilde yaratmıştır.

İnsan da, bir nesne de, ancak bir sınıra kadar yükselebilir. Erişilmesi doğa yasalarına aykırı yüksek bir konuma çıkamaz. Ne kadar zorlanırsa zorlansın bu sınırı aşamaz. Ne kadar yükselirse yükselsin bir yerde durur.Her şeyin bir sınırı vardır.

Anafikir: İnsanlar yetenek ve kendilerine sağlanan imkânları ölçüsünde, belli bir yere kadar yükselebilirler.

Bir canlı olarak insanın yetenek ve gücü sınırlıdır. Güç ve yeteneklerini geliştirmeleri için verilen imkanlar ölçüşünce iş yapabilir, eser verebilirler. Bu gücü sınırsız sanıp, sürekli bir başarı beklemek, doğa kurallarına aykırıdır. İnsanlar da bu kuralı bilip ona göre davranmalı, yeteneklerini zamanı içinde, en güzel bir şekilde geliştirmeli, ulaşabilecekleri sınırı görüp, o sınıra ulaşınca durmasını bilmelidirler.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
1
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.