Ağaçlar hakkında neler biliyorsunuz

Ağaçlar hakkında neler biliyorsunuz
Ağaçlar hakkında neler biliyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ağaçlar yaşadığımız evrenin akciğerleridir. Ağaçlar olmasaydı oksijen üretilmez ve nefes alamazdık. Bir bölgede orman alanları ne kadar çoksa, o bölgede hava o kadar temizdir. Bunu ormanda ve ağaçların bol olduğu alanlarda derin nefes alıp vererek anlamamız mümkündür. Ağaçları tahrip etmemeli, kesmemeliyiz. Orman alanlarında piknik ateşi yakmamalıyız. Orman alanlarını yok edip yerine binalar ve siteler yapmamalıyız. Elimizden geldiğince ağaç fidanı dikmeye özen göstermeliyiz. Kağıt üretimi için ağaçları kesmek yerine, kullanılmış kağıtları geri dönüşüm işleminde değerlendirmeli ve yeniden kullanıma sunmalıyız. Ağaçlar toprak kaymalarını engeller ve felaketlere engel olur. Ayni zamanda ağaçlar ve ormanlar hayvanlara ev, yuva olur. Ağaçlar havayı temizler ve bizlere temiz nefes sunar.

Ağaç, toprağın derinliklerine kök salan, gövdesi kereste ya da odun olmaya elverişli, dallı budaklı gövdesi yüksekliklere ulaşan, uzun ömürlü bitkiye verilen addır.

Bazı ağaçlar yapraklarını kışın döker ve kışı izleyen baharda yeni tomurcuklar verir. Bu ağaçlara yaprak döken ağaçlar denir. Bazı ağaçlar da yapraklarını yaz-kış dökmediği için her dem yeşil ağaçlar veya yaprak dökmeyen ağaçlar olarak bilinir.

Ağaç isimlerine örnekler: Armut ağacı, çam ağacı, çınar ağacı, defne ağacı, dut ağacı, iğde ağacı, kavak ağacı, meşe ağacı.

822
159
1005
150
148
148
785
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum