Ağır başlı olmak deyiminin anlamı nedir

Ağır başlı olmak deyiminin anlamı nedir
Ağır başlı olmak deyiminin anlamı nedir, ağır başlı olmak ile ilgili örnek cümleler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ağır başlı olmak deyiminin anlamı ne demek

Ağırbaşlı olmak nerede nasıl davranılacağını, nasıl konuşulacağını bilmek, büyüklerine hürmet etmek ve toplumun belirlediği kurallara uymak demektir. Ağırbaşlı kişiler için vakar, olgun, ciddi ve efendi kelimeleri kullanılır.

Ciddi, olgun, hareketlerinde ölçülü, işlerini düşüne taşına yapan kişidir. Uçarılılıkları ve aşırılılıkları yoktur. Toplum içerisinde basit ve hafif hareketlerde ve davranışlarda bulunmazlar. Toplumda saygılı, ahlaklı kişiler içinde ağırbaşlı deyimi kullanılmaktadır.

"Oturmasını kalkmasını bilmek" deyimi de ağır başlı olmak ile eş anlamlıdır.

Ağır başlı olmak ile ilgili örnek cümleler

  • Ağır başlı insanlar, sadece gereken zamanlarda gerektiği kadar konuşurlar.
  • Dünkü tartışmada daha ağırbaşlı ve sakin davranmanı beklerdim.
  • Yaşadığı tüm olumsuzlukları olgunlukla karşılayan ağırbaşlı biridir. Bu yüzden etrafı tarafında oldukça çok sevilir ve sayılır.

2
1
2
1
2
2
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.