Ağız ve diş sağlığı haftası haftası ne zaman kutlanır

Ağız ve diş sağlığı haftası haftası ne zaman kutlanır
Ağız ve diş sağlığı haftası haftası ne zaman kutlanır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sağlıklı bir yaşam, ağız ve diş sağlığıyla başlar. Sindirim, ağızda başladığı için diş çürükleri ya da diş eti hastalıkları diğer organlarımızı da olumsuz etkiler. Ayrıca iyi çiğnenmeden yutulan yiyecekler mideyi yorar. Yorulan mide görevini tam yapamaz. Besinlerin iyice çiğnenmesi, ancak sağlam ve eksiksiz dişlerle sağlanır. Bunun için yemeklerden sonra ve yatarken dişler fırçalanmalıdır.

Her yıl 21-27 Kasım tarihleri arasında Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kutlanmaktadır. Bu hafta içerisinde diş sağlığıyla ilgili birçok konferans ve haber yapılmakta, bilgilendirici yazılar yazılmaktadır. Diş sağlığı, asla ihmal edilmemelidir. Diş sağlığına yönelik toplumsal bir bilincin yaratılması gerekmektedir.

19 uncu yy.’a kadar berberler, nalbantlar, kırık-çıkıçılar gibi ehil olmayan kişiler tarafından bilimsel olmayan ve çok tehlikeli şekilde icra edilmeye çalışılan diş hekimliği mesleğinde 1908 yılında İstanbul’da açılan ilk Dişçilik Yüksek Okulu olan“ Dişçi Mekteb-i Aliyesi” ile yeni bir dönem başlamış, 1928 tarihli ve 1219 sayılı Tababet ve Şuabatı San’atlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun ile de diş hekimliği mesleği tanımlanmıştır. Açılan ilk dişçilik yüksek okulu 1964 yılında tıp fakültesinden ayrılarak İstanbul Üniversitesi Diş hekimliği Fakültesi kurulmuştur. Günümüz Cumhuriyet Türkiyesinde ise 18 diş hekimliği fakültesi ve 4921’i Sağlık Bakanlığı’nda olmak üzere yaklaşık 20 bin kişilik diş hekimi camiası halkımıza hizmet vermektedir.

1
0
0
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.