Ağzında bakla ıslanmamak deyiminin anlamı nedir

Ağzında bakla ıslanmamak deyiminin anlamı nedir
Ağzında bakla ıslanmamak deyiminin anlamı nedir, ağzında bakla ıslanmamak deyiminin hikayesi nedir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

"Ağzında bakla ıslanmamak" deyimi, bir kişinin konuşurken tereddüt etmemesi, konuşmayı kesintiye uğratmadan akıcı bir şekilde sürdürmesi anlamına gelir. Bu deyim, bir konuda çekingenlik veya tereddüt göstermeyen, kendine güvenen birini tanımlamak için kullanılır.

Ağzında bakla Islanmamak, gizli kalması gereken bir olayı hemen başkalarına anlatmak, sır tutamamak, gizleyememek anlamına gelir. Bu deyim, kendisine söylenen bir şeyi hemen başkalarına yaymak anlamında kullanılır. Örneğin, “Aman deyim ona sakın anlatma, onun ağzında bakla ıslanmaz” şeklinde bir cümlede bu deyim kullanılabilir. Yani, bu deyim, sır saklamayı becerememek durumunu ifade eder.

1
0
1
0
1
2
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.