Ağzında kanserli bir tümör çıkınca çenesinin büyük kısmı alınan ömrünün son 16 yılında 34 ameliyat geçiren kimdir

Ağzında kanserli bir tümör çıkınca çenesinin büyük kısmı alınan ömrünün son 16 yılında 34 ameliyat geçiren kimdir
Sigaraya başladıktan sonra günde 20 puro içmeye başlayan ağzında kanserli bir tümör çıkınca çenesinin büyük kısmı alınan ömrünün son 16 yılında 34 ameliyat geçiren kimdir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Sigaraya başladıktan sonra günde 20 puro içmeye başlayan ağzında kanserli bir tümör çıkınca çenesinin büyük kısmı alınan ömrünün son 16 yılında 34 ameliyat geçiren kimdir

A- Friedrich Nietzche
B- Charles Bukowaki
C- Sigmund Freud
D- Vilademir Lenin

Doğru Cevap: Sigmund Freud

Sigmund Freud (6 Mayıs 1856 - 23 Eylül 1939), psikolojinin en önemli alt dallarından biri olan psikanaliz biliminin kurucusu olan Avusturya doğumlu Yahudi nörolog. Psikanaliz, hasta ile psikanalist arasında gerçekleşen diyalog yoluyla psikopatolojik vakaları tedavi etmekte kullanılan klinik yöntemidir. Hastaların zihinsel süreçlerinin bilinç dışı unsurlarla olan bağlantılarını ortaya çıkarmaya çalışır. Freud'a göre, bilinçdışına itimler yaşantıların kendileri değil, anıları üzerinde gerçekleşirler. Ancak, söz konusu istekler gerçeğe dönüştürüldüğünde, daha doğrusu doyurulduğunda karşılaşılacak üzüntü ve pişmanlık duygusundan kaçınılmaktadır.

1923'te kendisine üstçene ve damak kanseri tanısı kondu. İzleyen yıllarda 33 kez ameliyat oldu. Sürekli protez takması gerektiğinden dolayı uzun yıllar konuşma ve yemek yeme sıkıntısı çekti. 1938'de Naziler'in Viyana'ya girmesiyle birlikte en küçük çocuğu Anna ile birlikte Avusturya'yı terk etmek zorunda kalarak Londra'ya yerleşti. Ölümüne dek tedavi ve çalışmalarına burada devam etti.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.