Ahiret ve kıyamet ne demektir

Ahiret ve kıyamet ne demektir
Ahiret ve kıyamet ne demektir bu konuda sizlere ksıa bilgiler vereceğiz.

Âhiret, Dünya hayatından sonra başlayıp ebediyen devam edecek olan ikinci hayat.

Kıyamet, Dünyanın bağlı olduğu kozmik sistemde meydana gelecek değişimin ardından ölülerin diriltilmesiyle başlayıp ebediyen devam edecek olan âlem.

Ahiret, İslam dininde ölümden sonraki yaşamın başlangıcı anlamı taşıyan bir terimdir. Kıyametin kopması ile başlayacak olan yaşamdır. İnsanlar, öldükten sonra kabir âleminde kıyamet gününü beklemektedir.

Kıyamet, İslam dininde kıyamet terimi, İsrafil’in sur üflemesi ile başlayan bir süreçtir. Kıyamet, pek çok dinde geçen bir terim olup dünya yaşamının tüm insanlık için sona ermesi anlamına gelmektedir. Mahşer günü ya da kıyamet günü olarak da bilinen kıyamet, insanların Allah’a hesap vereceği ve bu doğrultuda cennet ya da cehenneme gideceği bir olaydır.

87
70
47
7
1
38
15
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.