Ahmed Haşim şiirden ne anlar, Nazım Hikmet şair değildir, Halit Ziya hiç bir şey değildir

Ahmed Haşim şiirden ne anlar, Nazım Hikmet şair değildir, Halit Ziya hiç bir şey değildir
Ahmed Haşim şiirden ne anlar, Nazım Hikmet şair değildir, Halit Ziya hiç bir şey değildir, Sait Faik çok şişirildi, Oktay Rıfat da, Orhan Veli de cahil ve geri kimselerdir diyen kimdir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Ahmed Haşim şiirden ne anlar, Nazım Hikmet şair değildir, Halit Ziya hiç bir şey değildir, Sait Faik çok şişirildi, Oktay Rıfat da, Orhan Veli de cahil ve geri kimselerdir diyen kimdir

A- Melih Cevdet Anday
B- Yahya Kemal Beyatlı
C- Ahmet Hamdi Tanpınar
D- Tevfik Fikret

Doğru Cevap: Yahya Kemal Beyatlı

Yahya Kemal Beyatlı (2 Aralık 1884, Üsküp - 1 Kasım 1958, İstanbul), Türk şair, yazar, siyasetçi, diplomat. Doğum adı Ahmed Agâh’tır. Cumhuriyet dönemi Türk şiirinin en büyük temsilcilerinden biridir. Şiirleri Divan edebiyatı ile modern şiir arasında köprülük görevi üstlenmiştir. Türk edebiyat tarihi içinde Dört Aruzcular'dan biri olarak kabul edilir (Diğerleri Tevfik Fikret, Mehmet Âkif Ersoy ve Ahmet Haşim'dir). Sağlığında Türk edebiyatının baş aktörleri arasında kabul edilmiş ancak hiç kitap yayımlamamış bir şairdir. Yeni kurulan Türkiye Cumhuriyetinde milletvekilliği ve bürokratlık gibi siyasi görevler üstlenmiştir.

32
1
1
0
8
7
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.