Ahmed Mithat Efendi'nin yanlış Batılılaşma konusunu işlediği roman hangisidir

Ahmed Mithat Efendi'nin yanlış Batılılaşma konusunu işlediği roman hangisidir
Ahmed Mithat Efendi'nin yanlış Batılılaşma konusunu işlediği roman hangisidir sorusunun cevabını vereceğiz.

ATV’nin vazgeçilmez yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster? 8 Ocak 2023 Pazar yeni bölümü ile ekranlarda izleyicileri ile buluştu. Kenan İmirzalıoğlu’nun sunumu ile yayınlanan yarışmada yarışmacıya sorulan sorunun cevabı merak konusu oluyor.

Soru : Ahmed Mithat Efendi'nin yanlış Batılılaşma konusunu işlediği roman hangisidir

A- Araba sevdası
B- Felâtun Bey ile Râkım Efendi

Doğru Cevap: Felâtun Bey ile Râkım Efendi

Felâtun Bey ile Râkım Efendi veya Felâtun Bey'le Râkım Efendi, Ahmet Mithat Efendi'nin 1875 yılında yazdığı romandır. Tanzimat'ı takiben ortaya çıkan ilk Türk romanlarının ana teması "yanlış Batılılaşma" üzerine kurulmuştur.

Karakterlerden Felâtun Bey, Batılılaşmayı yüzeysel olarak yorumlamış ve sefa hayatı süren biridir. Râkım Efendi ise ona karşıt bir karakter olarak kurulmuştur. Oldukça çalışkan ve tutumlu biridir. Romanın sonunda bu dönem romanlarından bekleneceği üzere Râkım Efendi dilediği hayatı elde ederken, Felâtun Bey yaptığı hataların sonucuna katlanmak zorunda kalır. İsimlerinde kullanılan "efendi" ve "bey" kavramları da karakterlerin temsil ettikleri değerlerin sembolüdür.

Felâtun Bey İle Rakım Efendi romanı, Selçuk Soğukçay tarafından 2012 yılında 3 perdelik müzikal tiyatro oyunu olarak uyarlanarak oyunlaştırılmıştır.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.