Aile bizim için niçin önemlidir

Aile bizim için niçin önemlidir
Aile bizim için niçin önemlidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Aile erkeğin ve kadının çocuklarıyla oluşturdukları, iş bölümüne dayalı, küçük (çekirdek) ve büyük ya da dar ve geniş aile gibi tipleri olan toplumsal ve ekonomik temel birlik. Doğduğumuz andan ölene kadar elimizi bırakmayan, daima yanımızda olan en güzel bağdır. Hayat bazlarını annesiz bazılarını babasız bazılarını da kardeşsiz bırakır. Ama bir kişi bile olsa canından olan o senin ailendir.

Birbirimize karşı sorumluluktur, bağdır, sevgidir, şefkattir. Birlik oldukça bütün olmaktır. İlk öğretmenler anne ve babalardır. Hatta nine ve dedelerdir. Onların tecrübeleriyle, hikayeleriyle başlarız hayata. Onlar anlatır, biz dinleriz. Bizi doğruluğa götürecek yolu işaret ederler. Hasta oluruz iyileşmemiz için başımızda beklerler, canımız sıkılır güldürmek için çabalarlar. Ne zaman arkamızı dönsek daima oradadırlar.

Kızsak da ailemize karşı kin duyamaz. Duymamalıyız da zaten. Her insan hata yapabilir. Bizim onlara karşı belki onların da bize karşı hataları olmuştur. Ama önemli olan o hatalardan ders almak ve birbirimizin elini hiç bırakmamaktır.

Özellikle Türk toplumunda aile en kıymetli birimdir. Çoğu insan ailesi için bin bir çeşit fedakarlığa katlanır. Onlar için çalışır, çabalar. Ailenizin kıymetini bilin, onlardan asla utanmayın, her sıkıntıda üzüntüde birlik olun el ele verin.

310
52
310
52
52
52
100
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.