Aile sağlığı merkezi kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor

Aile sağlığı merkezi kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor
Aile sağlığı merkezi açılış saati 08.00'dur. Sağlık ocakları mesai çalışma saatleri nedir, Sağlık ocağı mesai saatleri ? Sağlık ocakları saat kaçta açılıyor ?

Sağlık Ocaklarında Mesai Saatleri 08.30 – 12.30  ve  13.30 – 18.00 arasında hizmet alabilirsiniz. Hafta sonu cumartesi günleri aynı şekilde mesai olup, pazar günleri ise sağlık ocakları kapalıdır. Resmi ve dini bayramlarda ASM'ler ve Sağlık Ocakları kapalıdır. 

Not: Çalışma saatleri bölgelere göre farklılık gösterebilir.

Aile Sağlığı Merkezi Nedir?

Bir veya daha fazla aile hekimi ile aile sağlığı elemanlarınca aile hekimliği hizmetinin verildiği sağlık kuruluşuna denir. Maliyetlerin azalması ve hekim çalışma sürelerinde esnekliğe imkan vermesi bakımından birkaç hekimin yeterli sayıda aile sağlığı elemanı ile birlikte görev yaptığı aile sağlığı merkezleri nüfusun ve ulaşımın uygun olduğu yerlerde oluşturulabilir. Buralarda sadece birinci basamak sağlık hizmeti verilecektir. Bu tür grup çalışmaları dayanışma, eğitim ve hizmet sürekliliği açısından avantajlar taşımaktadır. Bu yüzden mümkün oldukça grup çalışmaları özendirilmelidir. Bu sayede; Aile sağlığı merkezi, Bakanlıkça öngörülen nüfus kriterleri esas alınmak suretiyle sözleşme yapmış bir ya da daha fazla aile hekimi tarafından açılabilir. Aynı aile sağlığı merkezindeki her aile hekimi ve aile sağlığı elemanı pozisyonu için ayrı ayrı sözleşme yapılır. Bakanlıkça uygun görülen aile sağlığı merkezleri eğitim amaçlı olarak kullanılabilir. Aile hekimleri, sağlık hizmetlerine yardımcı olmak amacıyla ebe, hemşire, sağlık memuru, tıbbi sekreter gibi ilave sağlık hizmetleri personeli ile güvenlik, temizlik, kalorifer, sekretarya vb. hizmetler için ferden veya müştereken personel çalıştırabilir ya da hizmet satın alabilirler.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
1
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.