Ailuropoda melanoleuca ne anlama gelir

Ailuropoda melanoleuca ne anlama gelir
Dev pandaların bilimsel adı olan Ailuropoda melanoleuca ne anlama gelir sorusunun cevabını vereceğiz. Ailuropoda melanoleuca ne anlama gelir?

Soru : Dev pandaların bilimsel adı olan Ailuropoda melanoleuca ne anlama gelir 

A- Siyah beyaz kedi ayaklı

B- Siyah beyaz aslan ayaklı

C- Siyah beyaz ayı ayaklı

D- Siyah beyaz tavşan ayaklı

Doğru Cevap: Siyah beyaz kedi ayaklı

Dev Panda Ayı ile ilgili ilginç gerçekler ve özellikler

Dev Panda, insanları her zaman büyülemiştir ve bu nedenle "kedi ayak siyahı" anlamına gelen bilimsel adıyla bir çok farklı isimle devam eder ve onun Çince ismi "Giant Bear Cat" olarak tam anlamıyla tercüme edilir. Dev Panda'nın gözünde bir kedi gibi gözlerinde öğrenciler için yarık vardır . Onlar da Bambu Ayı olarak bilinirYerliler tarafından tükettikleri muazzam miktarda. Dev Panda yavruları doğuşta o kadar küçüktür ki, ortalama bir fare ile yaklaşık aynı ağırlığa sahipler ve 100g'de annelerinin ağırlığının % 0.001'i kadardır. Çin'in Shaanxi Eyaletindeki Qinling Dağları'nda , standart siyah ve beyazlar arasında küçük bir kahverengi ve beyaz Dev Pandalar topluluğu bulunabilir. Dev Pandalar birbirleriyle haberleşerek bir araya gelerek 11 farklı Dev Panda sesinin tanımlandığını belirtti.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
13 Yorum