Ak curun akmazsa kara curun kol gibi

Ak curun akmazsa kara curun kol gibi
Ak curun akmazsa kara curun kol gibi atasözünün anlamı, az kazancın her zaman sağlanabileceği bir konuda çok kazancın gerçekleşmemesi önemli sayılmaz.

Kişilerin bir işi yaparak kazandıklarını az miktarda gelirin yanında, çok kazanacağını söyledikten sonra bunu kazanamaması pek önemli sayılmaz. Çünkü o işten az kazanılacağı malum, çok kazanılacağı ise şansa kalmıştır.

Az kazancın her zaman sağlanabileceği bir konuda çok kazancın gerçekleşmemesi önemli sayılmaz.
* curun: Çeşme.

Cümle içinde örnek kullanımı : Bir işim olsaydı çok kazanmaya bakmazdım ne diyor atalarımız ak curun akmazsa kara curun kol gibi.

Açıklama ve kompozisyon : Bazen bazılarımız bir iş yaparken bu işte çok para var der, ve işi yapmaya başlayınca istediği miktar değilde az miktarda gelirin gelmesi insanı üzsede buna’da şükür diyoruz. Bu nedenle az kazancın her zaman sağlanabileceği bir konuda çok kazancın gerçekleşmemesi önemli sayılmaz. İnsanın maddi sıkıntılardan korunması yine kendi elindedir. Geliri ve giderini doğru ayarlayan insan zamanla üstesinden gelebilir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.