Ak koyun kara koyun geçit başında belli olur

Ak koyun kara koyun geçit başında belli olur
Ak koyun kara koyun geçit başında belli olur atasözünün anlamı, kimin ne olduğu önemli bir deneyimde anlaşılır anlamında bir söz.

Hayatta yaşadığı her olay, insanı olgunluğa, tecrübeye ulaştırır. Kazandıkları tecrübeleri yeri geldiğinde en iyi şekilde kullanırlar. Bir kişinin laf ile şöyle yaparım, böyle yaparım demesinin bir anlamı yoktur. Kişilerin ustalığı, tecrübesi yeteneği bir iş başına oturduğunda ortaya çıkar.

Yaşadıkları deneyimler sonucunda insanlar erdeme ulaşırlar. Bu erdemlerini ise yeni yaşayacakları konular üzerinde tecrübe olarak kullanırlar. Bir işe giren iki erdemli insandan hangisinin daha iyi olduğu bu işin sonunda anlaşılır. Bu şekilde insanlar tecrübe ile tanınmış olurlar.

Kaynak:Eğitim Sistem

37
203
4
2
1
1
162
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.