Akçesi ucuz olanın kendisi kıymetli olur

Akçesi ucuz olanın kendisi kıymetli olur
Akçesi ucuz olanın kendisi kıymetli olur atasözünün anlamı, parasını esirgemeyen, eli açık kimseyi herkes el üstünde tutar.

Cimri olmanın kötülüğü vurgulanır. İnsan parası olmasına rağmen parasına aşırı önem vermeyip cömertçe harcayıp ve yardım amaçlı kullanıp kimseden esirgemezse sevgi ve saygı görür. Başkaların ayardım etmeyip cimrilik yapan insanlar çok fazla sevilmez.

Paraya fazla önem vermeyen, cömertçe harcayıp başkalarına yardımda bulunan kişiler halk arasında se­vilir sayılırlar.

Oysa tam tersi olan, başkalarına yardım­cı olmak hususunda cimri davranan kişiler, makbul in­sanlar değildir. Önemli olan, gerektiğinde cömertçe davranabilmektir. Cimriliğin kötü bir davranış olduğunu, buna karşılık yardımseverliğin değerini anlatmak üzere teşvik mahi­yetinde söylenir.

 Bazı insanlar paralarına ve varlıklarına çok değer vermezler, böyle insanlar parasını esirgemez. Eli açık, cömert kimseye herkes çok sevgi ve saygı gösterir

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.