Akdeniz Havzası’nda etkili olan yerel rüzgârlardan hangileri Türkiye’yi etkilemektedir

Akdeniz Havzası’nda etkili olan yerel rüzgârlardan hangileri Türkiye’yi etkilemektedir
Akdeniz Havzası’nda etkili olan yerel rüzgârlardan hangileri Türkiye’yi etkilemektedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ülkemiz coğrafi özellikleri gereğince bir kısım bölgesiyle Akdeniz havzası içinde yer almaktadır. Akdeniz Bölgesi, ülkemizin güneyde yer alan coğrafi bir bölgesi olarak diğer Ege ve Marmara başta olmak üzere coğrafi bölgeler üzerinde de iklim ve hava olayları bakımından etkili olmaktadır.

Ülkemizin özellikle güney coğrafyasının Akdeniz havzasında yer alması, Akdeniz yerel rüzgarlarından etkilenmesi anlamına gelmektedir. Sıcak esen rüzgarlardan biri olan Samyeli ve soğuk esen rüzgarlardan olan Krivetz ve Etezyen rüzgarları Akdeniz havzasında ülkemiz üzerinde etkili olan rüzgarlar arasında yer almaktadır. Bu rüzgarların yükselim, yamaç ve cephe yağışlarına neden olduğu da bilinmektedir.

88
137
15
18
16
15
34
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.