Akdeniz ikliminin etkili olduğu yerlerde yapılan ekonomik faaliyetler

Akdeniz ikliminin etkili olduğu yerlerde yapılan ekonomik faaliyetler
Akdeniz ikliminin etkili olduğu yerlerde yapılan ekonomik faaliyetler neler olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Akdeniz İklimi, ülkemizde Akdeniz Bölgesi’nde, Ege Bölgesi’nde ve Marmara Bölgesi’nde etkili olmaktadır. Akdeniz İklimi, yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlı geçmektedir. Akdeniz İklimi’ne bağlı olarak bitki örtüsü yayılımı makiler olarak bilinmektedir.

Akdeniz İklimi, tarım üzerinde de etkili olmaktadır. Akdeniz İklimi’nin görüldüğü yerlerde zeytin, üzüm, tütün, incir, pamuk, mandalina, portakal, elma, armut, ayva, muz, kiraz, çilek ve benzeri meyve ve sebzeler üretilmektedir. Bu tarım ürünlerinin ticari kar pazarında satılması ihraç edilmesi ve iç piyasada kullanılması ekonomik faaliyetler olarak bilinmektedir. Bununla birlikte bir de yaz turizmi faaliyetleri ekonomik katkı oluşturmaktadır.

48
46
50
58
83
110
140
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.