Akdeniz ilçesinden Marmara ilçesine giden biri hangi iki il arasında seyahat etmiştir

Akdeniz ilçesinden Marmara ilçesine giden biri hangi iki il arasında seyahat etmiştir
Akdeniz ilçesinden Marmara ilçesine giden biri hangi iki il arasında seyahat etmiştir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Akdeniz ilçesinden Marmara ilçesine giden biri hangi iki il arasında seyahat etmiştir 

A- Hatay ve Bursa
B- Antalya ve Tekirdağ
C- Mersin ve Balıkesir
D- Isparta ve Kocaeli

Doğru Cevap: Mersin ve Balıkesir

Akdeniz, Mersin ilinin bir merkez ilçesidir. Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlıdır. Kuzeyinde Toroslar, güney batısında Yenişehir, doğusunda ise Tarsus ilçeleri bulunmaktadır. Mersin Limanı, Mersin Serbest Bölgesi, Şehirler Arası Terminali, Türkiye'nin en büyük gökdelenlerinden olan 52 katlı Mertim Kulesi, Atatürk Parkı ve Mersin Atatürk Evi burada bulunmaktadır. Son derece kozmopolit bir demografik yapıya sahiptir. Yoğun bir gayrimüslim nüfusa ev sahipliği yapar. Çok sayıda kilise ve katedral bulunur.

Marmara, Güney Marmara Adaları Balıkesir ili sınırları içerisindedir ve bu adaların en büyüğü olan Marmara, Balıkesir ilinin bir ilçesidir. Türkiye'nin mevcut 4 ada ilçesinden biridir. Marmara Adası'nı ve çevresindeki küçük adaları kapsar. Mermer kelimesinin orijini buradan gelir. Mermeri ile ünlüdür. Paşalimanı adası ise Marmara'ya değil Erdek'e bağlıdır.

100
17
2
2
3
42
28
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum