Akıl ortak ortak, mal ortağı kaypak

Akıl ortak ortak, mal ortağı kaypak
Yararlı ortaklık, yapılacak iş üzerinde danışma ortaklığıdır. Bu, kişileri kötü sonuçtan korur. Mal ortaklığında ise her ortak kendi çıkarını düşündüğünden ortağının zararına çalışabilir.

Yararlı ortaklık, yapılacak iş üzerinde danışma ve dayanışma ortaklığıdır. Bu, kişileri kötü sonuçtan, zarar ziyandan korur. Mal ortaklığında ise her ortak kendi çıkarını düşündüğü için ortağının zararına çalışabilir, onun elindekileri almak için farklı yollara başvurabilir.

 Bir iş üzerinde karşılıklı fikir yürütmek olumlu sonuçlar verir. İki taraf da bu danışmadan kârlı çıkar. Mal ortaklığı ise öyle değildir. Her ortak kendi çıkarınudüşüne rek ortaklığın zedelenmesine sebep olur.

Faydalı olan ortaklık, yapılacak bir iş üzerinde fikir alışverişine dayalı olan ortaklıktır. Bu, kişileri kötü sonuçtan korur. Para ve mal ortaklığında ise her ortak kendi çıkarını düşündüğünden, diğer ortak ve ortakların zararına davranışlar gösterebilir.
* kaypak : Sözünde durmayan, dönek.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.