Akıl sır ermemek deyiminin anlamı nedir, deyimle ilgili bir cümle kurunuz

Akıl sır ermemek deyiminin anlamı nedir, deyimle ilgili bir cümle kurunuz
Akıl sır ermemek deyiminin anlamı nedir, deyimle ilgili bir cümle kurunuz konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Akıl sır ermemek deyiminin anlamı nedir, deyimle ilgili bir cümle kurunuz

Ödev cevabı kısaca : Bir işin niteliğini, gizli yönlerini anlayamamak.

"Akıl sır ermemek" deyimi, bir olayın veya durumun anlaşılması veya çözülmesi zor olduğunu ifade eder. Bu deyim, bir şeyin gizemli, anlaşılmaz veya açıklanamaz olduğunu vurgular.

Örnek cümle: Bu matematik probleminin çözümü o kadar karmaşık ki, akıl sır ermez bir halde.

Akıl sır ermemek deyiminin anlamı, bir şeyin veya durumun çok karmaşık, anlaşılması zor veya açıklanması güç olmasıdır. Bu deyim, genellikle bir olay veya durum karşısında kişinin şaşkınlığını veya anlam veremediğini ifade etmek için kullanılır.

Örnek:

  • "Bu kadar hızlı nasıl başardı, akıl sır ermiyor."
  • "Bu sorunun cevabı akıl sır ermez bir şekilde karmaşık."
  • "Bu çocuğun davranışları akıl sır ermez."

Bu deyimin yerine anlaşılmaz, anlaşılması güç, açıklanması zor, şaşkınlık verici, akıllara durgunluk veren gibi ifadeleri de kullanabiliriz.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.