Akıl verme para ver

Akıl verme para ver
Çevremizdeki ihtiyaç sahibi yakınlarımıza, nasihat yerine imkanlarımız ölçüsünde maddi yardımda bulunmalı, maddi olarak güçlenmesi için kazanç yolları göstermeliyiz.

Özellikle büyükler gençlere sık sık nasihat ederler, çoğu kişi nasihat dinlemekten hoşlanmaz, kimse kimseye karşılıksız maddi yardımda bulunmaz. Bu nedenle çok nasihat dinleyen biri, bıkkınlığını dile getirmek için bu ifadeyi kullanır.

Zor durumda kalan bir kişiye sadece nasihat vermek yeterli olmaz. Sonuç olarak yaşanan yaşanmış, olan olmuştur. Güç durumdaki kimseler yardım istedikleri kişiden sadece nasihat alırsa durumu düzelmez. Paraya ihtiyacı olan kimse için nasihat boş laf olarak görülür, para yardımı yapılmasını ister.

Güç durumda kalmış nice insanlar vardır ki kendileri­ne yardım etmesi gereken kişilerden yalnızca nasihat a­mayı seven insanlar için evlilik hoş bir durum değildir. Ancak dengine düşmeyen eşler için de durum aynıdır. Evlenince mutsuz olan insanların bekarlık günleri onla­ra sonsuz bir saadetmiş gibi görünür.

Belli bir sorumluluk altına girmekten kaçarak bekar hayatı yaşayan kişilerin durumlarını savunan bir sözdür.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.