Akıllı adam aklını kullanır, daha akıllı adam başkalarının da aklını kullanır

Akıllı adam aklını kullanır, daha akıllı adam başkalarının da aklını kullanır
Akıllı adam aklını kullanır, daha akıllı adam başkalarının da aklını kullanır sözünü açıklayan bir yazı yazınız

Her insan bir ölçüde aklını kullanır. Bir işte doğruya ulaşmak, başarılı olabilmek için mantıklı kararlar almalıdır. Bunun da yolu akıl ile çalışmaktır. Akıllı insanlar fikirlerini gözden geçirir ve sentezleyerek yeni fikirler üretir. Her akıldan daha üstün bir akıl mutlaka vardır. Daha akıllı kişiler sadece kendi fikirlerini değil, başka akılların fikirlerini de geliştirirler. Böylece daha fazla fikri karşılaştırmış olurlar. Bakış açımızı geniş tutmak bize her zaman fayda sağlar.

Akıllı insanlar kendi bilgilerini, zekasını ve mantığını kullanarak hareket ederler ancak bunun yani sıra başka kişilerin zekasına bilgisine de önem verip bir isi yapacakken onların da aklini kullanır, başkalarının tecrübelerinden de faydalanırlar. Böylece her şeyi kendi araştırmak durumunda kalmaz, ayrıca basari elde etmiş olurlar.

Akıllı kişiler bilgilerini ölçer, biçer ve kullanır. Ancak bilir ki kendinden ustun bir akıl, kendinden üst bir zeka mukakkak vardır. Durum böyleyken bu durumdan faydalanır ve kendi fikir ve düşüncelerini başkalarının fikirleri ile güçlendirip, daha basarili olurlar.

Bu ancak akıllı kişilerin yapacağı bir iştir. Bilgisiz kisiler her şeyi kendi aklına göre planlayıp yapmaya çalışırken, akıllı kişiler başkalarının da bilgilerini kendi bilgileri ile sentezleyerek başarıya ulaşır.

2338
2402
2136
608
607
628
1231
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum