Akıllı oğlan neyler ata malını, akılsız oğlan neyler ata malını

Akıllı oğlan neyler ata malını, akılsız oğlan neyler ata malını
Akıllı ve zeki kişi, babadan kalacak mala, mirasa güvenmez. Kendi alın teriyle hayatını kazanır. Akılsız kişi ise babadan kalan mirasa güvenir, kalan mirası da kısa sürede elden çıkarır, tüketir, çarçur eder.

Bir evlat iyi eğitilmişse, akıllı ise malı kendisi kazanır, baba malına gerekseme duymaz. Akılsız ise, babası ne kadar çok mal bırakırsa bıraksın, altından girer üstünden çıkar ve malsız kalır. Buna göre çocuklara mal bırakmaya çalışmak tansa onları iyi eğitmeye çalışmak daha hayırlıdır.

Akıllı ve çalışkan insan geleceği için ailesinden kalacak mirasa güvenmeden kendini yetiştirir. Mirasa güvenerek tembellik edip çarçur etmez parasını. Akılsız insan ise ailesinden kalan mala güvenerek yarınını düşünmeden har vurup harman savurur ve ne olursa olsun o mal o kişiye kalmaz. Çocuklara mal bırakılmaktansa onları iyi yetiştirmek daha hayırlıdır.

 

Kaynak:Eğitim Sistem

7
49
19
12
3
10
64
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.