Akla gelmeyen (akla gelen) başa gelir

Akla gelmeyen (akla gelen) başa gelir
Akla gelmeyen başa gelir Akla gelmeyen başa gelir atasözünün anlamı, insanın başına öyle şeyler gelir ki daha önce böyle bir şey olacağı düşünülmez.

Şu dünyada insanın başına öyle şeyler gelir ki, daha önce böyle birşey olacağı insanın aklından bile geçmez. Bundan dolayı akıl sahipleri ne oldum değil, ne olacağım, ne gördüm değil, ne göreceğim diye düşünmüşlerdir. İnsan, aklın ve hafsalanın alamayacağı, önceden kestiremeyeceği durumlarında olabileceğini hatırından çıkarmamalıdır.

İnsan her şeyi eksiksiz düşünüp, başına gelebilecekleri önceden kestirip tedbir alacak güçte değildir. Hiç ummadığı, beklemediği bir anda başına öyle şey gelir ki, bu şeyi daha önce hiç düşünmemiştir bile. Bu durumda yapılacak şey endişe ve korkuya kapılmamak, sakin olmaya çalışmaktır.

Cümle içinde örnek kullanımı: Komşumuz kapını açık unutunca aklına gelmeyen başına geldi ve evine hırsızlar girdi.

Babam başından geçen bir olayı anlatınca aklıma gelemeyen başıma geldi atasözü aklıma geldi.

Kaynak:Eğitim Sistem

3
4
6
41
6
70
14
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum