Akvaryumda en çok beslenen Japon balıkları hangi familyadandır

Akvaryumda en çok beslenen Japon balıkları hangi familyadandır
Akvaryumda en çok beslenen Japon balıkları hangi familyadandırsorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Akvaryumda en çok beslenen Japon balıkları hangi familyadandır

A- Sazangiller

B- Kefalgiller

C- Alabalıkgiller

D- Işıldakgiller

Doğru Cevap: Sazangiller

Sazangiller (Cyprinidae), çok sayıda tatlısu balık türlerini kapsayan ve Cypriniformes takımına ait olan bir balık familyası.
 
Adını en tanınmış üyesi olan sazan balığından alan sazangiller familyası yaklaşık 2000 balık türü ile en büyük balık familyasıdan biridir. Aralarında boyu 10 cm'yi geçmeyenleri de vardır, 2 metreye kadar varanları da. Bu familyaya ait balıklar Kuzey Amerika, Avrupa, Afrika ve Asya'da bulunurlar.
 
Bu familyadaki balıkların ortak özellikleri, çenelerinde dişler yerine kursak kemiklerinin üstünde dişe benzer uzantılar bulunmasıdır (bunlar ayrıca birbirlerine çok benzeyen sazangiller türlerini birbirlerinden ayır etmek için incelenir). Tam gelişmiş bir mideleri yoktur, sadece bazen incelen ve kalınlaşan bir bağırsakları vardır.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.