A'lâ suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada

A'lâ suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada
A'lâ suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada, A'lâ suresi fazileti ile ilgili hadisler ve rivayetler, A'lâ suresi kaç sayfadan oluşur, Alâ suresi toplam kaç sayfa, Arapça 591 nasıl yazılır detaylar haberimizde.

A'lâ suresi 591. sayfada ve 30. cüzde yer almaktadır. Mekke döneminde inmiştir ve 19 âyettir. Sûre, adını birinci âyette yer alan ve AllahTeâlâ’yı niteleyen “el-A’lâ” kelimesinden almıştır. A’lâ, en yüce demektir. Mushaftaki sıralamada seksen yedinci, iniş sırasına göre sekizinci sûredir. Tekvîr sûresinden sonra, Leyl sûresinden önce Mekke’de inmiştir. Medine’de indiğine dair rivayet de vardır (Şevkânî, V, 492).

A'lâ suresinin konusu

Sûrede Allah, vahiy ve Kur’an, peygamber ve tebliğ görevi, tebliğ karşısında insanların takındıkları farklı tavırlar ve bunun ebedî hayattaki sonuçları ele alınmıştır.

Arapça 591 nasıl yazılır : ٥٩١

A’lâ Suresi’nin Fazilet ve Sırları

Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: “Her kim (sevabını umarak) A’la suresini okursa, Allah’ü Teala ona İbrahim (Aleyhisselam), Musa (Aleyhisselam), ve Muhammed (Sallallahü Aleyhi ve Sellem)‘e indirdiği kitaplarının harfleri sayısınca ecir ve sevap ihsan eder.”(Ebûl-Leys Semerkandî, Tefsirul-Kur’ân, 6/407; Kâdı Beyzâvî, Beyzâvi Tefsir (Envârut-Tenzîl ve Esrârut-Te’vil), 2/590)

Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) uyumadan önce Müsebbihat (İsra, Hadid, Haşr, Saff, Cuma, Teğagün ve A’la) Surelerini okurdu.(Ebu Davud, Edeb, 17; Tirmizi, Fedailül-Kur’an, 21)

Rivayet edildi ki:

  • 3 defa okuyan, yolculuktan sağ salim döner,
  • Bu sure Hamile bir kadın için yazılır ve bu yazım işi arabi ayın ilk günlerinde gerçekleştirilirse, bi-iznillah doğacak çocuk zeki ve gürbüz olur.
  • Mahsulü zararlı şeylerden korumak için okunur.
  • Her kim bu sureyi Cuma günü yazar ve üzerinde taşırsa, bütün afet, bela ve kötülüklerden korunur.

A'lâ Suresinin Vitir namazında okunması
Enes Bin Malik (r.a.) şöyle demiştir:
“Hz. Peygamber Efendimiz, yatsı namazından sonra üç rek”ât vitir namazı kılardı. Birinci rek”âtta “Sebbihisme rabbikel”a”lâ” Sûresini okur, ikinci rek”âtta, “Kul yâ eyyühel kâfirun” Sûresini okur, üçüncü rek”âtta da “kul hüvallâhü ehad” sûresini okurdu”.

2
0
2
0
3
1
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.