Alametifarika ne demek

Alametifarika ne demek
Alametifarika ne demek sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Alametifarika ne demek

A- Görsel zenginlik
B- Şaşırtıcı durum
C- Ayırıcı nitelik

Doğru Cevap: Ayırıcı nitelik

Alametifarika kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. Eski zamanlarda günlük dilde daha çok kullanılırken bugün artık bu vasfını kaybetmiştir.

TDK'ya göre alametifarika kelimesinin anlamı nedir

Esasında " alamet-i farika" kelimesi Osmanlıca bir isim tamlamasıdır. Arapça olan" alamet", iz, belirti anlamına gelmektedir. "Farika" ise ayıran anlamına gelen bir sıfattır. Alamet-i farika ifadesi bu yönü ile bir hukuki ve ticari terim olarak karşımıza çıkmaktadır.

Fakat günlük dilde mecazi anlam yüklendiği görülmektedir. Örneğin şu cümlede olduğu gibi: " Sürekli kullandığı fuları Recai beyin alamet-i farikası gibiydi." Bugün çok ender olarak kullanıldığı görülen alametifarika kelimesi daha ziyade anlam kuvvetlendirildiği düşünülen durum ve cümlelerde sarf edilmektedir. Türk Dil Kurumu'na göre ise "alametifarika " kelimesinin manası ayırıcı nitelik ya da ayırıcı özelliktir.

2
2
1
1
1
1
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.