Alçak uçan yüce konar, yüce uçan alçak konar atasözünün anlamı

Alçak uçan yüce konar, yüce uçan alçak konar atasözünün anlamı
Ekonomik, toplumsal ve kültürel bakımdan iyi bir konumda olduğu halde,çevresindeki insanlara tepeden bakmayan, onlarla diyalog kurabilen insan,toplumda sevilip sayılır.

Alçak uçan yüce konar, yüce uçan alçak konar

Alçakgönüllü olan ve büyüklük taslamayan, saygı görür; toplum içinde yükselir. Kendini herkesten üstün gören sevilmez; toplum içinde iyi bir yer alamaz.

İnsanların toplum içindeki yerlerini tutum ve davranışları belli eder. Kimi insan vardır ki alçak gönüllüdür, büyüklük taslamaz, insanların mevkilerine göre tavır takınmaz; işte bu kimseler saygı ve sevgi görür, toplum içinde yükselir. Kimi insan da vardır ki kibirlidir, herkesi küçük görür, üstünlük taslar; bu insan da hiç sevilip sayılmaz, toplum içinde de iyi bir yer edinemez.

 

Kaynak:Eğitim Sistem

17
2
12
1
2
28
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.