Alerji nedir, alerjilerde bağışıklık sisteminin rolünü açıklayınız

Alerji nedir, alerjilerde bağışıklık sisteminin rolünü açıklayınız
Alerji nedir, alerjilerde bağışıklık sisteminin rolünü açıklayınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Alerjik hastalıklar bağışıklık sisteminin uygun olmayan bir şekilde çalışması sonrası ortaya çıkan bozukluklardır. Alerjik yapıdaki bireyler alerjenlere karşı antikorlar üretir. Bu antikorlar vücudun farklı bölgelerinde aşırı duyarlılık meydana getirir. Hedef organların başında akciğer, cilt, barsak sistemi ve burun gelir. Alerjenin yapısına bağlı olarak ortaya çıkan tıbbi belirtiler ve hastalığın ortaya çıktığı yaş değişkenlik gösterir.

Örneğin besin alerjileri daha çok çocuklukta, polen alerjisi daha geç yaşlarda ortaya çıkar. Hastanın hangi maddelere karşı duyarlılık gösterdiğini belirlemek mümkündür. Ancak alerjinin sebebi, alerji hekimi tarafından teşhis edilebilir. Alerjik hastalıkların tedavisi de yine bağışıklık sistemi üzerine farklı etkileri bulunan ilaçlar ile yapılmaktadır. Ayrıca immünoterapi ya da aşı tedavisi olarak bilinen yöntem ile bağışıklık sisteminin alerjene verdiği aşırı duyarlılığın azaltılması mümkün olabilmektedir.

0
9
0
0
1
0
10
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.