Ales ilkbahar başvuruları (2012 Ales sınav yerleri) osym.gov.tr 2012 Ales

Ales ilkbahar başvuruları (2012 Ales sınav yerleri) osym.gov.tr 2012 Ales
Ales ilkbahar başvuruları (2012 Ales başvuru kılavuzu) osym.gov.tr Ales ilkbahar başvuruları (2012 Ales başvuru kılavuzu) osym.gov.tr sitesi.Ales ilkbahar başvuruları (2012 Ales başvuru kılavuzu) osym.gov.tr

ALES 2012 başvuruları başladı. ALES 2012 için başvuru tarihleri 29 MArt- 9 nisan 2012 arasında yapılacak. ALES 2012'nin yapılacağı tarih ise 13 Mayıs 2012. İşte ALES 2012 ile ilgili tüm detaylar...

Ales ilkbahar başvuruları (2012 Ales başvuru kılavuzu) osym.gov.tr Ales ilkbahar başvuruları (2012 Ales başvuru kılavuzu) osym.gov.tr sitesi.Ales ilkbahar başvuruları (2012 Ales başvuru kılavuzu) osym.gov.tr

Akademik Lisansüstü Eğitim Sınavı (ALES) başvuruları bugün (29 Mart) itibariyle başladı. 9 Nisan'a kadar adaylar başvurularını yapabilecekler. Başvuru için adaylar 40 TL sınav ücretini yatırıp ÖSYM'nin internet adresinden başvuru bilgilerini girebilecek.

ALES'in yapılacağı tarih ise 13 Mayıs 2012.

NASIL BAŞVURABİLİRİM?

Başvuracağınız sınavın, son 2 yıl içinde yapılan herhangi bir oturumuna girdiyseniz?

ÖSYM’nin tarafınıza daha önce vermiş olduğu Şifreyi hatırlamıyorsanız, size en yakın başvuru merkezine nüfus cüzdanınız ve T.C. Kimlik/Y.U. Numaranız ile birlikte giderek, yeni şifrenizi alınız. Alacağınız bu şifre, daha sonra ÖSYM’ye yapacağınız tüm sınav işlemlerinde kullanacağınız tek şifre olacaktır. 

Başvurma süresi içerisinde kılavuzda belirtilen bankalardan birine sınav ücretini yatırınız.

ÖSYM'nin internet adresinde yayınlanan Aday Bilgi Formunu önceden doldurmanız yararınıza olacaktır.

Bankaya sınav ücretini yatırdıktan sonra internet bağlantısı ve yazıcısı olan bir bilgisayarı kullanarak ÖSYM’nin internet adresindeki "BAŞVURULAR" başlıklı alana girdikten sonra T.C. Kimlik / Y.U. Numaranız ile şifrenizi giriniz; mevcut bilgilerinizi kontrol ediniz, kimlik bilgileriniz dışında istediğiniz alanları güncelleyiniz, eksik bilgilerinizi giriniz.

Sonra Başvuru İşlemini Tamamla butonuna basınız ve "Başvurunuz Sistem Tarafından Başarıyla Tamamlanmıştır" iletisini bekleyiniz. Bu iletiyi gördüğünüzde Aday Bilgilerim bağlantısından Aday Başvuru Kayıt Bilgilerinizin dökümünü alınız ve sistemden çıkınız. Bu belgeyi saklayınız.

Başvuracağınız Sınavın, son 2 yıl içinde yapılan herhangi bir oturumuna girmediyseniz?

ÖSYM'nin internet adresinde açıklanan listede yer alan ALES Başvuru Merkezlerinden Başvurma Süresi içinde başvuru için randevu verilmesini isteyiniz.

Başvurma süresi içerisinde kılavuzda belirtilen bankalardan birine sınav ücretini yatırınız.

ÖSYM'nin internet adresinde yayınlanan Aday Bilgi Formunu doldurunuz.

Doldurduğunuz Aday Bilgi Formu, nüfus cüzdanı veya fotoğraflı-onaylı bir özel kimlik belgesi ile birlikte randevu aldığınız gün ve saatte randevu aldığınız başvuru merkezine gidiniz.Başvuru hizmet bedeli olarak 3,00 TL ödeyiniz.

Bilgilerinizin, başvuru merkezi görevlisi tarafından elektronik ortama girişini izleyiniz, kurallara uygun fotoğrafınızı çektiriniz ve görevlinin size vereceği Aday Başvuru Kayıt Bilgileri dökümünden bilgilerinizi kontrol edip onaylayınız. Sizin ve görevlinin imzaladığı bu belgeyi saklayınız.

T.C. Uyruklu iseniz?

Daha önce ÖSYM’den Şifre almamışsanız; ÖSYM’nin internet sayfasındaki "Aday İşlemleri Sisteminden" Şifrenizi alınız. Alacağınız bu şifre daha sonra ÖSYM’ye yapacağınız tüm sınav başvurularında kullanacağınız tek şifre olacaktır.

T.C. Uyruklu değilseniz?

T.C. Uyruklu değilseniz ve daha önce ÖSYM’den Y.U. Numarası almamışsanız; ÖSYM’nin internet sayfasındaki "Aday İşlemleri Sisteminden" Y.U. Numaranızı alınız. Alacağınız bu numara daha sonra ÖSYM’ye yapacağınız tüm sınav başvurularında kullanacağınız tek numara olacaktır.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.