ALES Kazanmak İçin Kaç Puan Almak Gerekir

ALES Kazanmak İçin Kaç Puan Almak Gerekir
ALES sınavını kazanmak için kaç puan almak gerekir, ALES Sınavından En Az Kaç Puan Almak Gerekir 2013 2014

ALES İçin Kaç Puan Gerekir

Her yıl giren aday sayısında sürekli artış gösteren ALES’ na baktığımızda yüksek lisans eğitimine olan ilginin arttığını görebiliyoruz. Yüksek lisans programlarının kontenjanları sınırlı sayıda olduğundan başvuru sayısına göre adaylarında kriterleri bir o kadar yüksek olmalı.

Yüksek lisans başvurularında enstitülerin ve üniversitelerin çoğunluğunda başvuru koşulları hemen hemen aynıdır. Bu koşullar genelde; lisans not ortalaması, referans mektubu, Ales sınav sonucu, yabancı dil yeterliliği gibi sıralanır.

Burada en önemli husus, YÖK ve üniversitelerin ALES sınav sonucuna verdiği önemdir. Yönetmeliğe göre (Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliği), ALES sınav sonucunun en az %50’ sinin değerlendirmeye katılması gerektiği düşüncesinde. Yönetmelikte, bazı üniversiteler adayın hiçbir özelliğine bakmaksızın ALES sonuçlarına göre değerlendirme yapabileceğini belirtiliyor. Bu durumda ALES’ puanının önemini arttırarak, yüksek puan alabilmenin başvurularda büyük avantaj sağlayabildiğini göstermekte.

Yönetmeliğe göre yüksek lisans yapabilmek için ALES’ dan dan en az 55 puan almak gerekmektedir.Fakat üst sınır üniversitelerin kendi sorumluluklarındadır. Taban puan 55 olmak üzere bazı üniversiteler başvuru için en az 70 puan almanız gerektiğini söyleyebilir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.