ALES Sınavı saat kaçta başlayacak - bitecek

ALES Sınavı saat kaçta başlayacak - bitecek
ALES Sınavı saat kaçta başlayacak, ve kaçta sona erecek, ÖSYM'nin 15 dakika kuralı ALES Sınavında da uygulanacak mı? Detaylar haberimizde...

ALES Sınavı saat kaçta başlayacak - bitecek

ÖSYM'nin yayınladığı takvime gire sınav 10.00'da başladı.
 
ÖSYM, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına girecek adaylara, sınavın başlama saatinden 15 dakika önce binalara alınma işleminin tamamlanacağı uyarısında bulumuştu.
 
Önemli Uyarı : 
Açıklamada şu uyarılara yer verildi:
 
"Sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemi tamamlanacaktır. Saat 09.45'ten sonra adaylar, sınav binalarına alınmayacaklardır."
 
Sınavda adaylara sayısal ve sözel bölümden oluşan bir test uygulanacaktır. Sınav Türkçe olacaktır. Her iki bölüm tek kitapçık hâlinde adaylara verilecek ve adaylar cevaplarını cevap kâğıdına işaretleyeceklerdir.

Sınavda uygulanacak testin sayısal bölümünde ellişer sorudan oluşan iki test (Sayısal-1 ve Sayısal-2Testleri); sözel bölümünde ise ellişer sorudan oluşan iki test (Sözel -1 ve Sözel-2 Testleri) yer alacaktır.

Ales Puan Hesaplaması için tıklayınız.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.