Ales Sınavı Soru Sayısı ve Sınav Süresi

Ales Sınavı Soru Sayısı ve Sınav Süresi
Ales sınavına giren tüm adaylar önceden 160 sorunun tamamından sorumluydular. Sonbahar 2010 döneminden itibaren geçerli olmak üzere getirilen yeni sistemde ise Sözel bölüm de Sözel1 ve Sözel 2 olarak ayrıldı.
ALES, Soru sayıları her bölümde 50 olmak üzere toplamda 200 sorudan oluşur. Sınav süresi önceki sınavlarda olduğu gibi 180 dakikadır.
 
Sayısalcı ve Eşit Ağırlıkçı adaylar Sözel-2 testini, Sözelci adaylar ise Sayısal-2 Testini çözmeyecekler. Böylece bütün adaylar toplamda 3 test (150 soru) cevaplayacaklar.
 
Sınava girerken öğrenciler yanlarında ÖSYM tarafından kendilerine gönderilen sınava giriş ve kimlik belgesini, fotoğraflı ve onaylı kimlik belgesini (nüfus cüzdanı, pasaport, ehliyet gibi). Ve bir fotoğraf gerekmektedir. Ayrıca mutlaka yanlarında en az 2 adet yumuşak uçlu kurşun kalem, silgi ve kalemtıraş bulundurmalıdır. Sınavda öğrencilere bunlar verilmemektedir. Sınavda dört yanlış bir doğruyu götürmektedir. Bu da atlanmaması gereken bir durumdur.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.