Algısız kavramlar boş kavramsız algılar kördür sözü kime aittir

Algısız kavramlar boş kavramsız algılar kördür sözü kime aittir
Algısız kavramlar boş kavramsız algılar kördür sözü kime aittir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Algısız kavramlar boş kavramsız algılar kördür sözü kime aittir?

Cevap : Immanuel Kant'a ait olduğudur. Immanuel Kant, Alman filozofudur ve modern felsefenin önemli isimlerinden biridir. Bu söz, Kant'ın insan algısının ve anlayışının deneyimlerle ilişkilendirilmesi gerektiğini vurgulayan felsefi yaklaşımını yansıtmaktadır.
Bilginin iki ayrı açısı olduğuna dikkat çeken Kant, bu düşüncesini, meşhur “Algısız kavramlar (içeriksiz düşünceler) boş, kavramsız algılar kördür.” sözüyle dile getirmiştir.
Algısız kavramlar boş, kavramsız algılar kördür sözüyle duyu verileri olmadan akılda var olan kavramların boş olduğunu, sadece bunlara dayanarak anlamaya çalışan aklın ise kör olduğunu belirtir.

0
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.