Algler bitkilere oranla neden daha fazla oksijen üretir

Algler bitkilere oranla neden daha fazla oksijen üretir
Algler bitkilere oranla neden daha fazla oksijen üretir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çünkü algler bitkiler gibi yaprak dökmezler, yaz-kış aynı oranda fotosentez yapmaya devam ederler. Algler, bitkilerin az bulunduğu ortamlarda da bulunabildikleri için fotosentezle ürettikleri oksijen daha fazladır.

Su yosunları, bitkilerin aksine, fotosentez ürünlerini nişasta formunda depolamazlar. Kloroplastları, sitoplazma içerisinde serbest olarak değil, granüllü endoplazmik retikulum üzerinde bulunur. Klorofil-c taşırlar ve bitkilerde bulunmayan başka pigment maddeleri de bulundurular. Çeşitli su yosunu gruplarına özel renklerini bu pigment maddeleri verir. Ayrıca bazı su yosunları pigmentelerini kaybederek heterotrof olmuş ve fotosentez yapmayı bırakmıştır.

2
43
73
4
3
3
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.