Algler ilk olarak bitkiler âlemine dâhil edilmiştir

Algler ilk olarak bitkiler âlemine dâhil edilmiştir
Algler ilk olarak bitkiler âlemine dâhil edilmiştir, fakat şu an protista âleminde yer almaktadır, sizce algler, neden ilk olarak bitkiler âleminde incelenmiş olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kloroplast taşıyan ve fotosentez yapan algler (su yosunu) bazı bilim insanları tarafından bitkilere çok benzetilmiş ve bir süre bitkiler âlemi içerisinde incelenmiştir. Bu durumdaki canlıların sınıflandırılmasında bilim insanları güçlük çekmişlerdir. Bu tür sorunlar canlıların hücresel yapıları dikkate alınarak çözülmüştür. Fotosentez yapmalarını sağlayan kloroplastlara sahip olmaları ve selülozdan yapılmış hücre duvarlarının bulunması, bitkiler âlemine dâhil edilmesine neden olmuştur.

177
96
123
26
43
49
66
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.