Allah balmumu yakana balmumu, yağmumu yakana yağmumu verir

Allah balmumu yakana balmumu, yağmumu yakana yağmumu verir
Genel inanışa göre Allah, bol harcayana bol, az harcayana az verir. Bunun gerçek nedeni şudur: Bol para harcayan kişi çok çalışır, çok kazanır. Aza kanaat eden az çalışır, az kazanır.

Genel bir inanışa göre Allah, çok harcayana çok, az harcayana az verir. Bunun gerçek nedeni şudur: Bol para harcayan kişi çok çalışır, çok kazanır veya çok daha fazla yerden geliri vardır. Aza kanaat eden ise az çalışır, az kazanır veya geliri belirli noktalardandır, onuda yemeye kıyamaz.

Allah, insanları ayırt etmez. O, çok harcayana çok, az harcayana az verir. Bu, şu anlama gelir: Çok harcayan kişi, çok çalışıp çok kazanır. Az harcayan kişi, az çalışıp az kazanır. Azla yetinmeyen kişi ise, çok çalışıp çok kazanabilir. Bazı kişiler çok çalışsalar da çok kazanamazlar, bu nasiplerinden dolayıdır. Sıkıntılı durumlarda Allah sabırlı kulunu sevdiği için sabırlı olmaya daha çok dikkat etmeliyiz.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.