Allah gümüş kapıyı kaparsa altın kapıyı açar

Allah gümüş kapıyı kaparsa altın kapıyı açar
Allah gümüş kapıyı kaparsa altın kapıyı açar atasözünün anlamı, işi bozulan kişi umutsuzluğa düşmemelidir. Allah'ın onu eskisinden daha iyi bir işe kavuşturacağına inanmalıdır.

Ele geçen önemli bir fırsatı kaçırmış olabilirsiniz. Fakat böyle bir durum karşısında ümitsizliğe kapılmamalı, üzerimize düşeni yapmaya devam etmeliyiz. Bu kararlılık ve ümitle, kaçırdığımız fırsattan daha önemlisini karşımızda buluruz.

İşleri kötü giden kişi Allah`tan umut kesmemelidir. Rahmeti bol olan Yüce Allah, kimseyi rızksız koymaz. Allah`ın bir sebeple bizi içine düştüğümüz kötü durumdan çıkarıp, daha iyi ve güzel bir duruma kavuşturacağına inancımız tam olmalıdır. Başarımızı engelleyen nedenleri saptayarak yeni girişimlerde bulunursak, sonuç bizim için olumlu olacaktır.

Cümle içinde örnek kullanımı: İşi bozulan arkadaşıma Allah gümüş kapıyı kaparsa altın kapıyı açar diye morel verdim.

Kaynak:Eğitim Sistem

167
77
454
47
236
36
53
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum