Allah’ın (c.c.) insanlara vermiş olduğu emanetler nelerdir

Allah’ın (c.c.) insanlara vermiş olduğu emanetler nelerdir
Allah’ın (c.c.) insanlara vermiş olduğu emanetler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Allah, tek yaratıcıdır. Allah insanları, kendisine kulluk ederek bir imtihan dünyasından geçip cenneti hak etmeleri için yaratmıştır. Kimin imtihana tahammül edebileceği görmek Allah’ın hayatı yaratma amacını oluşturmaktadır. Allah’ın insanlara vermiş olduğu emanetler de bulunmaktadır.

Allah’ın insanlara vermiş olduğu emanetler, bir ömür sermayesi, insanın vücudundaki organlar ve uzuvlar, İslam dini, çevreyi oluşturan varlıklar, Kur’an-ı Kerim olarak bilinmektedir. Allah’ın emanetine sahip çıkmak kulların bir vazifesidir. Emanete ehil olmak gerekir. Emanete ihanet etmemek gerekir. Emaneti olduğu gibi teslim etmek de gerekir. İslam dininde dünya hayatı gelip geçicidir. Her Müslüman ahirete hazırlık yaparak yaşamaktadır.

74
663
219
3
5
5
171
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.