Allah’ın sevgi ve hoşnutluğunu kazanmak için yapılan her güzel iş ve davranış ibadettir

Allah’ın sevgi ve hoşnutluğunu kazanmak için yapılan her güzel iş ve davranış ibadettir
Allah’ın sevgi ve hoşnutluğunu kazanmak için yapılan her güzel iş ve davranış ibadettir tanımından hareketle günlük yaşamınızda yaptığınız hangi iş ve davranışların ibadet sayılabilir?

Allah insandan imandan sonra amel istemektedir. “İman edenler ve salih amel işleyenler” buyurarak salih amelin ancak imanla insana fayda vereceğini açıkça ifade eder. İmanlı bir insanın dünyada yaptığı amellerine göre de ahirette mükâfat ve ceza verecektir.

Ameller imana ve niyete göre değer kazanır. Niyet Allah rızası olmalıdır. Bu da ancak imanla beraber olur ve imanın kuvvetine göre niyet de amel de ihlâslı yapılır. İhlâs ise bir işin ve ibadetin ancak emredildiği için yapılması ve başka bir beklenti içinde olunmamasıdır. Peygamberimiz (sav) “Biriniz güzel bir amel işlediği zaman Allah ona on katından yedi yüz misline kadar sevap verir. İşlediği kötülükler ise misli ile yazılır” buyurmuşlardır. Bu da yine imana, yani inanmaya bağlıdır. Kişi Allah’ın yaptığı hayırlı ameline yedi yüze kadar sevap vereceğine inanmasa bu durumda mükâfatı da hak etmez.

  • İnsanlara yük olmayınız.
  • Efendi olunuz
  • Çalışkan olunuz
  • Saygılı olunuz
  • Yardımsever olunuz
  • Merhametli olunuz

311
74
290
17
22
237
99
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.