Alma soysuzun kızını, sürer anası(nın) izini

Alma soysuzun kızını, sürer anası(nın) izini
Alma soysuzun kızını, sürer anası(nın) izini atasözünün anlamı, terbiyesi kıt ailenin kızı da eğitimi kıt, görgüsüz olarak yetişir.

Kişiliksiz, karaktersiz, kötü yoldaki bir kadının kızı ve çocuklarıda aynı yoldan ilerler. Ailesinden ne görürlerse o şekilde hayatını sürdürürler. Bunların tüm sorumlusu yine o kişilerdir.

Edepsiz, ahlaksız, utanmaz ve görgüsüz bir ailenin kızı, ailesinden doğru terbiye almadığı için her yönden eksik yetişir. Ailesi içinde sıradanlaşan edepsiz ve görgüsüz davranışları evlendikten sonra da zamanla sergilemesi olasıdır.
Aile bireyleri kız ile doğal olarak ömür boyu görüşeceklerdir. Kötü karakterli aile bireyleri de kızın evine gelip gittiklerinde, sorunlar ortaya çıkmaya başlayacak, kızın yeni yuvasında huzursuzluk meydana gelecek, problemler yaşanacaktır.
O nedenle her konuda ihtiyaç duyulan kişinin seçimine özen göstermek gerekir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.