Altın ağırlıkları kaç gramdır

Altın ağırlıkları kaç gramdır
Altın ağırlıkları kaç gramdır, çeyrek altın kaç gram, yarım altın kaç gram, tam altın kaç gramdır, Cumhuriyet altını ve tam altın aynı mıdır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Gram şeklinde olan altınlar ağırlıklarına göre sıralanmaktadır. Bilindiği üzere 22 ayar 24 ayar gibi dizayn edilmişlerdir. Bunları ise ağırlıkların göre sıralamanız mümkündür. Yalnızca gram şeklinde değil takı şeklinde de altınlar ağırlıklarına göre sıralanmaktadır.

ALTIN TÜRLERİNE GÖRE AĞIRLIKLARI:

1) Çeyrek Altın Gramı: 1.754 gr (1.75)
2) Yarım Altın Gramı: 3.508 gr (3.50)
3) Tam Altın Gramı: 7.016 gr (7.01) = 4 Çeyrek Altın =2 Yarım Altın eder.
4) Cumhuriyet Altını Gramı: 7.216 gr (7.21)
5) Beşli Altın Gramı: 36.05 gr

Cumhuriyet altını ve tam altın aynı mı

Birbirlerine ağırlık olarak yakın olsalar da Cumhuriyet Altını ve Tam altın aynı şey değildir. Cumhuriyet Altını 7.216 gram gelirken Tam Altın 7.016 gram gelmektedir. İkisi birbirine her daim karıştırılsa da farkı ayırt etmek çok kolaydır.

Tam Altının etrafında yıldızlı süslemeler bulunurken Cumhuriyet Altını süslemesizdir. Cumhuriyet Altınının etrafında Hakimiyet Milletindir Ankara yazar.

1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.