Altın ateşte, insan mihnette belli olur

Altın ateşte, insan mihnette belli olur
Altına benzeyen maddenin altın olup olmadığı, nasıl ateşe dayanıklılık derecesi ile anlaşılırsa bir kişinin değeri de sıkıntılara katlanma, zorlukları yenme ve benliğini koruma gücü ile ölçülür.

Altının gerçek olup olmadığı ateşe tutuldukça ısıya dayanıklılığından anlaşılır. İnsan da içinde bulunduğu sıkıntılara ve çektiği acılara nasıl tepki veriyorsa o şekilde anlaşılır. Sıkıntında olan insan çektiği zorluklar karşısında ne kadar dik ve benliğinden bir şey yitirmeden duruyorsa değerinden hiçbir şey kaybetmez.

Bir maddenin altın olup olmadığı ateşe dayanıklılık derecesi ile daha iyi anlaşılır. Bir kimsenin gerçek değeri de sıkıntılı bir durumda takındığı tavırla ölçülür. Değerli insan, sıkıntılar karşısında kişiliğinden ve onurundan hiçbir şey yitirmez.
* mihnet : Sıkıntı

Kaynak:Eğitim Sistem

10
3
16
0
1
7
120
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.