Ambulans (cankurtaran) ve itfaiye araçlarının önlerindeki yazının ters yazılma sebebi

Ambulans (cankurtaran) ve itfaiye araçlarının önlerindeki yazının ters yazılma sebebi
Ambulans (cankurtaran) ve itfaiye araçlarının önlerindeki yazının ters yazılma sebebini araştırınız

Trafikte bazı araçlar acil müdahale araçlarıdır. Ambulans ve itfaiye hayat kurtarmak için müdahale eden araçlar olduğu için hem geçiş hakkına hem de geçiş üstünlüğüne sahiptir. Kırmızıya durmamak, ters yöne girmek gibi geçiş hakları bulunmaktadır.

Ambulans ve itfaiye gibi araçların üzerine bu ifadeler ters yazılır. Çünkü, ön araç aynalarında bu yazılar düz okunur ve sürücüler için büyük kolaylık olarak yolun açılması hızlandırılmış olur.

Aynalar yazıları ters yazılışı ile gösterir ve normalde düz yazılsa da terse döneceği için okumak zorlaşır. Pekala o yazıyı ters yazarsak ta dikiz aynada düz gözükecektir. Yani dikiz aynadan daha rahat daha okunaklı olması için böyle bir uygulama yapılmaktadır.

1503
1510
2244
449
514
504
2863
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
3 Yorum