Ampuller kaç farklı şekilde bağlanabilir

Ampuller kaç farklı şekilde bağlanabilir
Ampuller kaç farklı şekilde bağlanabilir, bağlanma şekilleri akımı ve potansiyel farkı nasıl değiştirir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Elektriğin kullanıldığı yerlere göre bazı durumlarda birden fazla ampul kullanmak gerekebilir. Kaç ampul kullanılacağı ve bu ampullerin nasıl bağlanacağı kullanım amacına göre değişir. Ampuller elektrik devresine iki şekilde bağlanabilir:

a) Seri bağlama
b) Paralel bağlama

Ampullerin Bağlanma Şekilleri Elektriksel direnç, akımın geçişini etkiler ve bu duruma bağlı olarak ampul parlaklığıda değişir. Elektriksel direnci düşük olan maddelerin kullanıldığı devrelerdeki ampuller daha parlak yanarken, direncin fazla olduğu devrelerdeki ampuller daha az ışık verir. Bu olayı bahçe sularken kullandığımız hortuma benzetebiliriz. Eğer hortum katlanırsa su, hortumdan geçerken zorlanır ve buna bağlı olarak akan su miktarıda azalır. Benzer şekilde elektrik akımı telden geçerken zorlanırsa lambaların parlaklığı azalır.

Kaynak:Eğitim Sistem

2
11
0
0
2
2
8
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.