Ana dili kavramının sizde çağrıştırdığı duygu ve düşünceler

Ana dili kavramının sizde çağrıştırdığı duygu ve düşünceler
Ana dili kavramının sizde çağrıştırdığı duygu ve düşünceler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ana dilimiz bizim doğduğumuzdan itibaren öğrendiğimiz ve belirli bir yaşa geldiğimizde konuştuğumuz dildir. Bu dili ailemizden ve çevremizden öğreniriz. Ailemiz ve çevremiz hangi dili konuşuyorsa biz de o dili konuşuruz. Bizim ana dilimiz Türkçedir.

İnsanlar doğduklarında konuşamazlar. İletişim kurmak için anneleri vücut dillerini okumaya başlar. Zamanla büyüme ve gelişme devam eder ve insanlar taklit ederek bebeklik döneminde konuşmaya başlar ve çocukluk döneminde iyice konuşurlar.

Bebeklerin taklit ederek konuşması ve çocukların öğrenerek konuşmayı geliştirmesi “ana dil” kavramını ortaya çıkarmaktadır. Bir toplumun uzun yıllar kadim kültür değerlerine sahip olarak konuştuğu dil, yeni nesle aktarılan ve gelecekte de kullanılacak olan dil ana dil olarak bilinmektedir. Ana dilde eğitim insanların dile olan yakınlarını da etkilemektedir.

Ana dil eğitim dili olarak da kullanıldığında insanlar iletişim kurmanın inceliklerini daha iyi anlamaya başlayacaktır.

44
162
305
124
39
9
377
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum