Ananın (anasının) çıktıgı dala kızı salıncak kurar

Ananın (anasının) çıktıgı dala kızı salıncak kurar
Ananın (anasının) çıktıgı dala kızı salıncak kurar atasözünün anlamı, büyüklerinin tutumu çocuklara örnek olur. Çocuklar o yolu benimser; bununla yetinmeyerek daha ileri giderler.

Bazı kimseler erdemsiz olarak yaşarlar. Kimseyi ilgilendirmeyen mal varlıkları bu dünyada onlara avantajmış gibi yaşarlar, diğer insanları indirgerler. Ailesinden gelen dünya malı ile diğer insanları ezerler; hor görürler. Bu şekilde yaşantısını süren insanlar aslında hiçbir başarı kaydetmeden, tecrübe etmeden bu varlığa sahip olmuş, kişiliği oturmamış kimselerdir.

Büyüklerinin tutumu çocuklara örnek olur. Çocuklar büyüklerinden gördükleri davranış ve hareketleri benimser ve taklit etmeye çalışırlar; bununla yetinmeyerek daha ileri giderler.

Kaynak:Eğitim Sistem

1
1
1
2
1
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.