Anlamlı yaşamı sadece filozoflar mı arar

Anlamlı yaşamı sadece filozoflar mı arar
Anlamlı yaşamı sadece filozoflar mı arar bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Anlamlı yaşamı sadece filozoflar aramaz. Anlamlı yaşamı aramak ya da sorgulamak yalnızca filozoflara özgü değildir. Yaşamın anlamını arayan, sorgulayan, merak eden her insan anlamlı yaşamı arayabilir, sorular sorabilir.

Hayır neredeyse her insan yaşamının bir bölümünde yaşadığı hayatı anlamını sorgulayacak bir döneme gelir ve neden varolduğu, ne yapması gerektiği, tüm bu hayatın insanları ve doğanın ne anlama geldiğini sorgular ve kendince cevaplar bulur. Bazıları bu konuda çok derin düşüncelere varırken ki bunlara filozof diyoruz bazılar daha basit anlamlar yükleyerek yaşamına devam eder.

Anlamlı yaşam ve filozoflar üzerine konuşalım:

  • Her ne kadar yaşamı sorgulamak filozoflara özgü bir durum gibi gözükse de, bu her insanın zaman zaman düşündüğü bir unsurdur.
  • Tarih boyunca, geçmişten günümüze kadar geçen dönemlerde, insan sürekli yaşamın anlamını aramıştır. Filozofların birçoğu bu konu üzerine düşünmüş, fikirler ileri sürmüştür.
  • Filozoflar yüzyıllardır anlamlı yaşamın cevabını aramış, ancak kesin ve net tek sonuca ulaşılamamıştır. Çünkü her filozof hayata farklı bakar, tıpkı her insanın yaşama farklı baktığı gibi.
  • Platon'a göre anlamlı yaşam "daha fazla öğrenmekmiş.
  • Artisto'ya göre "iyi olmak" anlamlı yaşamın cevabıydı. Ona göre sadece iyi olmak anlamlı yaşam için yeterliydi.
  • Nihilistlere göre ise yaşamın hiçbir anlamlı yönü yoktu.

1
0
0
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.