Anlatmak istediklerimiz ile değil, anlatabildiklerimizle yargılanırız

Anlatmak istediklerimiz ile değil, anlatabildiklerimizle yargılanırız
Anlatmak istediklerimiz ile değil, anlatabildiklerimizle yargılanırız sözünün anlamı hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Her insan günlük hayatında karşılaştığı olaylar karşısında birtakım duygu ve düşüncelere kapılmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerini başkaları ile paylaşmak isteyen bir insanın anlatabildikleri ise sadece o kişinin anlatma yeteneğine bağlıdır.

Bir insan dili düzgün kullanamıyor ve hissedip düşündüklerini etkili şekilde dile getiremiyorsa o kişinin gerçek söylemek istedikleri başkaları tarafından anlaşılamaz. Diğer insanların bizim içimizden geçenleri bilmesi mümkün değildir, bu sebeple kişinin kendisini dışa vuruş şekli büyük önem taşımaktadır.

Bir insan kendisini ifade ederken, doğru sözcükleri seçemiyor ise yanlış bir şey söylemiş olduğunda, ben aslında şunu anlatmaya çalışıyordum, dese de bunun çok büyük bir önemi olmamaktadır. Çünkü insanlar anlatmak istedikleri ile değil anlatabildikleri ile yargılanmaktadırlar.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.